Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

„Визията ни е да бъдем изцяло ориентирани към клиента и да предоставяме висококачествена услуга“

Интервю със Силвия Катева, Директор на Кредит Мениджър.

Представете накратко дейността на компанията.

Ние сме решението за спестено време, средства и получени най-добри условия по кредита. Клиентите на Кредит Мениджър могат да разчитат на екипа ни за съдействие за ипотечен, потребителски или фирмен кредит, както и предоставяне на съвет относно избора на финансираща банка. Ние създаваме конкуренция между банките, постигайки най-добрите условия за нашите клиенти.

Освен това, „Кредит мениджър“ ЕООД предлага посредническа дейност в намирането на нов дом благодарение на Агенция на годината в България за 2019г. – ARCO REAL ESTATE. Нашата мисия е да превръщаме търсенето на клиента в лесно преживяване, като се стремим да постигне безпроблемно това, което желае. Именно затова ние се уповаваме на тези три стълба:

✓ Сътрудничество – за нас е важно да работим заедно с нашите партньори и клиенти, за да постигаме повече и по-добри резултати. Ценим експертизата на нашия екип и създаваме работна среда, която насърчава сътрудничеството, творческите идеи и предприемаческия дух.

✓ Отговорност – ние работим отговорно и се отнасяме сериозно към резултатите си. Подпомагаме хората и бизнеса в намирането на най-доброто решение и сключването на най-добрата сделка на кредитния пазар.

✓ Развитие – развиваме се като се учим от опита, споделянето и личните качества. Любопитни сме да научим много нови неща по пътя си, за да бъдем пълноценен партньор.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

Кредитните консултанти са професионалисти в работата и завършени личности с високи социални умения и емпатия, чиято цел е да преведат клиента през понякога трудния и объркан път на кредитирането безпроблемно. Клиентът трябва да се чувства сигурен на всеки един от етапите до усвояване на кредита.

Като за начало, кредитните посредници спестяват много време, преодставят експертно мнение, основано на опит, и превеждат всички сложни термини на разбираем език. Те подредено предоставят информация за необходимите документи при кандидатстване за кредит и съдействат при васяка стъпка от процеса, включително входиране, подписване и изповядване на сделката. Освен това, кредитните посредници са предварително подготвени за възможността да възникнат трудности и с на разположение да предоставят инструментите за тяхното управление.

И най-ценното – клиентът продължава да получава съдействие за последващо кредитиране и промени и рефинансиране.

Накратко – кредитният посредник е доверен партньор, който има необходимите компетенции, за да предостави на клиентите си най-комплексната услуга.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Визията ни е да бъдем изцяло ориентирани към клиента и да предоставяме висококачествена услуга, която му пести време, дава изчерпателна информация за целия процес и разяснява всички въпроси и притеснения, които могат да възникнат дори и след усвояване на кредита.

Целта ни е в бъдеще сключените сделки за кредити с кредитен посредник да заемат основен дял сред всички усвоени кредите – така ще знаем, че и финансовата ни среда като общност се подобрява.

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

За клиентите е важно да бъдат напълно запознати с целия процес и стъпките в него. Затова още на първата ни среща ги запознаваме с всички дейности до усвояването на кредита:

I етап. Първоначална консултация – тук се събира и анализира информацията за данните на клиента и имота.

II етап.  Изискване от банките на най-добрите им предложения – ние се борим да получим възможно най – изгодните оферти за клиента спрямо неговата необходимост и моментна ситуация.

III етап. Анализ и избор на конкретна оферта – на този етап ние сравняваме получената от банките информация и консултираме клиента за избор на най – доброто предложение.

IV етап. Подаване на искане в избраната банка – входиране на искане за предварително или окончателно одобрение на кредит в зависимост от сделката.

V етап. Сключване на сделка – помагаме Ви с всички нужни документи за сделката, съдействаме при необходимост от юридическа консултация, оставаме с Вас при подписване на договора за кредит в банката и при изповядване на ипотека при нотариус.

VI етап. Последващо консултиране – с усвояването на кредита нашата работа с Вас не приключва. На разположение сме да Ви съдействаме за рефинансиране и промени по кредита, за да имате винаги най-добрите условия независимо от промените в бъдеще.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

Смятаме че съществуването на организация като АКПБ е от изключително значение, както за участниците в нея, така и за крайните потребители на услугата на кредитните посредници. На първо място, наличието на унифицирани правила и етичен начин на работа е основополагащо за имиджа и популяризирането на услугата. Това гарантира качество и поражда доверие. На второ място, усърдната работа ще доведе разширяване на пазарния дял и ще разкрие възможности за повече услуги, които кредитните посредници биха могли да предлагат. Не на последно място, АКПБ е възможност и място, към което крайните потребители биха могли да отнесат похвали и оплаквания. Обратната връзка в сферата на услугите е ключова за качеството на услугата, затова и „Кредит мениджър“ ЕООД има система за изискване на обратна връзка от клиентите и подход за анализ и корекция на процеса.

Потърсете ни на телефон за +359 894 505 861 или ни пишете на info@creditmanager.bg

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Facebook

LinkedIn