Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

БенчМарк Кредит АД: „Нашата мисия е да помагаме на хората да намерят финансиране и да реализират мечтите си“

АКПБ-БенчМарк
Интервю с Виктор Илиев, Изпълнителен директор на БенчМарк Кредит АД
Виктор Илиев, БенчМарк Кредит

Представете накратко дейността на компанията.

БенчМарк Кредит АД е лицензиран от БНБ кредитен посредник, част от финансовата група БенчМарк Груп – създадена през 2003 г., с дългогодишен опит на финансовите пазари и носител на редица престижни награди.

Основната дейност на компанията е да намери и предостави на лица, които желаят да изтеглят или рефинансират кредит, най-изгодните за тях оферти, и да им помогне, като активно участва в цялата процедура – от набавяне на необходимите документи до усвояване на кредита.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

В днешно време ежедневието ни е претрупано с ангажименти, както от професионален, така и от личен характер. Тегленето на кредит е фундаментално решение, което изисква да отделим специално време и внимание. Затова смятаме, че е много по-сигурно и практично да се доверим на хора с голям набор от опит и познания в тази сфера. Те ще сверят всяка една оферта и ще проверят всяка клауза в договора, за да бъдат сигурни, че ще предоставят най-доброто решение за нас.

Кредитният консултант е независим и защитава интересите на клиента. Често той договаря по-добри условия и познава всички тънкости по кредитната сделка. Накратко, кредитните посредници пестят ценно време, пари, усилия и ни предоставят сигурност.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Нашата визия и мисия е да помагаме на хората да намерят финансиране и да реализират мечтите си по възможно най-изгодния начин за тях. Към момента имаме изградена мрежа от партньори, която възнамеряваме да увеличим с цел предоставяне на услугите ни на по-широк кръг от хора.  По този начин ще могат и хората от по-слабо населените места и тези, които нямат достъп до такъв тип услуги, или изобщо не знаят за съществуването им,  да се възползват от възможностите, предлагани от нас.

Разработваме различни продукти с банки партньори с атрактивни условия, които да отговарят на нуждите на клиентите по най-добрия начин. Постоянно оптимизираме процесите си, за да предоставяме бързо и качествено обслужване. Стараем се да сме гъвкави и да улесняваме максимално клиентите си. 

Виктор Илиев, Изпълнителен директор на БенчМарк Кредит

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Към момента БенчМарк Кредит АД предлага консултиране за всички видове кредитиране – ипотечен, потребителски кредит, лизинг, овърдрафт, инвестиционен кредит, кредитна линия и кредитна карта. Намираме и варианти за небанково кредитиране срещу ипотека за физически или юридически лица, на които банките биха отказали финансиране. Услугите ни са напълно безплатни за клиенти, а процедурата ни е максимално опростена.

Клиентът се свързва с нас или подава заявка през нашия уеб сайт. До минути от подаване на заявката наш служител се свързва с клиента, като му задава някои базови въпроси, за да се запознае с конкретния казус. След като се уточнят детайлите и клиентът е съгласен да работи с нас, случаят се прехвърля към кредитен консултант, който започва да търси оферти. Тъй като имаме информация за всички промоционални кампании на банките, които се предлагат, насочваме клиента към банка, която ще предложи най-изгодните лихвени условия, като същевременно се съобразяваме тези условия да имат дългосрочен характер. Обсъждаме заедно основните параметри на кредита и съветваме клиента кое ще бъде най-изгодно за него, съобразявайки се с финансовите му възможности – дали кредитът да е за по-кратък или по-дълъг срок, дали да е с намаляващи или анюитетни вноски, и пр. 

Без значение дали кредитът е за 10 000 лв. или за  10 000 000 лв., отношението ни винаги е еднакво професионално. Съобразяваме се с конкретните желания и потребности на клиента, и се стремим да намерим финансирането, което най-точно да отговаря на тях. Дори в случай, че клиентът е с лоша кредитна история или не може да докаже доходи, пак намираме вариант за финансиране чрез небанков кредит срещу ипотека на имот. 

Превеждаме сложната финансова терминология на разбираем език, защото искаме нашите клиенти да имат възможност за информиран избор и да са наясно с всички рискове и ползи по дадена кредитна сделка. Нашата работа не приключва с изпращането на клиента към дадена банка. Ние отговаряме на всички възникнали впоследствие въпроси, помагаме с документацията и клиентът може да разчита на нашата подкрепа по всяко време, не само до усвояване на кредита, но и след това – ако има желание да рефинансира или да договори други условия. 

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

Професионалното членство на БенчМарк Кредит АД в Асоциацията на кредитните посредници в България ни дава възможност за обмяна на опит, добри практики и идеи в браншовата организация. Наличието на унифицирани етични правила и начин на работа покачва доверието на крайните клиенти в кредитните посредници като цяло. Членството позволява развиване на общи проекти, събития, обучения, по-добра комуникация и константно усъвършенстване на услугите ни. Радваме се, че сме част от тази общност и можем да обединим силите си, за да откриваме нови хоризонти и да постигаме поставените цели заедно.

Повече информация за нас и нашите услуги можете да намерите на сайта ни www.bmcredit.bg. Не се колебайте да заявите безплатна консултация онлайн чрез формата на уеб страницата ни или на телефон 02 494 21 84. Можете да ни пишете директно в онлайн чата на сайта ни, на имейл: credit@bmcredit.bg или на адрес: гр. София, п.к. 1407, бул. „Черни връх“ 32, вх. А.