Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Целта на компанията ни е да улесним клиентите си.

Интервю с Нора Петкова, член на Съвета на директорите на Кредипорт АД.

Представете накратко дейността на компанията.

Кредипорт АД е иновативна финтех компания, която предлага онлайн финансови решения за физически лица и за бизнеса.

Целта на компанията ни е да улесним клиентите си чрез пестене на време и усилия при търсенето на най-изгодната оферта за ипотечно, потребителско или друг тип финансиране, което им е необходимо. Те могат да достигнат до почти всички лицензирани банки и нефинансови институции с попълването на само една онлайн заявка. Кредипорт осигурява персонални оферти въз основа на очакванията и изискванията им, като взема предвид и важните критерии, прилагани от банките.

Услугите ни са напълно безплатни за клиентите ни.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

В днешното динамично ежедневие, в което бързаме да заведем децата на училище, да отидем навреме на работа или да се приберем вкъщи, хората нямата време да четат детайлно офертите на банките или ситния текст в договорите за бърз кредит. Тегленето на кредит е много сериозно начинание и е важно потребителите да са фокусирани и да внимават за някои специфики в условията.

В такъв момент, ролята на кредитен консултант/посредник може да бъде от съществено значение. Това са хора или фирми, които много добре познават материята и са наясно какво трябва да бъде избегнато и как да направят така, че клиента да получи възможно най-изгодното предложение. Експертите могат да Ви посъветват как да получите по-добри лихвени нива, какво точно да включите като допълнителни клаузи и как да се предпазите от възможни капани. Не на последно място, поради изградените добри партньорски взаимоотношения с банковите и небанкови институции, те могат да договорят условия, до които Вие като краен клиент не можете да достигнете.

Да се доверите на такъв тип посредник би Ви спестило много нерви, излишна бюрокрация при попълването на тонове документи и най-вече ще Ви спести време и пари. Особено в случаите на ипотечно кредитиране, където под формата на залог е представено жилището, в което живеем.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Най-важното за нас е да спечелим доверието на клиенти ни. Те да са сигурни и спокойни, че могат да разчитат на екипа на Кредипорт – че държим много високо ниво на поверителност, че ще работим изцяло и основно в техен интерес и няма да бъдат подведени.

Към настоящия момент, Кредипорт предлага на своите клиенти 4 основни типа услуги – кредитиране, имоти на вноски, застраховане и консултации свързани с пенсионно осигуряване. В бъдеще планираме да развием портфолиото от услуги и да добавим нови такива, които да улесняват още повече ежедневието на хората. Идеята ни е да се превърнем Кредипорт в място, където клиентите ни ще могат да намерят всичко необходимо на едно място – без да обикалят офиси и ще могат да се възползват от различни финансови решения изцяло онлайн.

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Кредипорт е изцяло онлайн платформа за финансиране. Това е основното, което ни прави различни и ни отличава от останалите кредитни посредници на българския пазар. Ние нямаме физически офиси. Всичко се случва в интернет пространството и това ни дава свободата да покриваме територия на цялата страна.

Оценката на кредитния риск е съществен фактор в процеса на кредитиране. Чрез специално създадена функционалност за оценка на кредитоспособността през Crediport, изцяло онлайн и напълно анонимно, потребителите могат да проверят, на база на индивидуални характеристики, какви са шансовете да получат оферти за кредит.

За да получи индивидуална оферта според своите изисквания и очаквания, независимо дали става въпрос за потребителски, ипотечен или друг вид кредит, всеки клиент трябва да попълни онлайн заявка. На платформата на Кредипорт заявката е оформена като интерактивен чат бот, където потребителите попълват необходимата информация. Целия процес е под формата на въпроси и отговори, лесен и интуитивен за попълване. Не е нужно посещение на офис, тъй като всички документи се подписват с електронен подпис предоставен от нашия партньор Евротръст.

Кредипорт предоставя безплатно такъв електронен подпис на всичките си клиенти.

След попълването на онлайн заявката, финансов експерт от компанията се свързва с клиента, за да потвърди данните и да обсъди с него какви са очакванията му и има ли изисквания. Финално оформения документ се изпраща до всички банкови и нефинансови институции, на чийто критерий отговаря профила на потребителя.

Всеки клиент има личен профил, където може да следи и да прегледа офертите, които е получил. Той може да вземе информирано решение на коя да се спре, след като е сравнил предложените параметрите.

Нашите експерти са в непрекъснат контакт с всеки клиент по време на целия процес, в случай че има нужда от съвет или съдействие.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

За Кредипорт е важно да бъде част от общността на доверените специалисти по кредитиране. Ние работим честно и открито и доверието на клиентите ни е приоритет. Бидейки активен член на АКПБ можем да допринесем за повишаването на престижа на бранша и да помогнем в защитата на интереса на потребителите по един нов и интересен начин.

 

Потърсете ни на тел:+359 894 42 11 61 или ни пишете на е-mail: office@crediport.bg

Ще се радваме да се видим на https://crediport.bg/

Последвайте ни и в социалните мрежи:

LinkedIn 

Facebook

Youtube 

Instagram