Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Нашата мисия е обективно сравнение на банковите предложения за кредитиране, от които клиентът да направи най-добрия възможен избор за нуждите си, напълно безплатно.

Интервю с Яница Иванова, управител на Финанс хелп ООД

Представете накратко дейността на компанията.

Финанс хелп е иновативна компания, създадена през 2018 година, тясно специализирана в областта на кредитните консултации, покриваща цялата палитра от кредитни продукти на пазара.

Екипът ни е с богат банков опит в областта на ипотечното кредитиране. Нашите служители ще Ви предложат професионално консултиране и ще Ви помогнат да направите най-добрия избор от продуктите на водещите търговски банки в България. Предлагаме цялостно финансово обслужване, регулярен мониторинг на текущи задължения и при необходимост и възможност – оптимизирането им чрез преструктуриране или рефинансиране.

Нашата мисия е обективно сравнение на банковите предложения за кредитиране, от които клиентът да направи най-добрия възможен избор за нуждите си, напълно безплатно.

Ние от Финанс хелп, препоръчваме на клиентите да ползват услугите само и единствено на регистрирани кредитни посредници според Закона за кредитите на недвижими имоти на потребители (ЗКНИП) и в съответствие с изискванията на Българското законодателство, в изпълнение на Директива 2014/07 на Европейския парламент. Законът е в интерес на клиента и цели по-прозрачен, ефикасен и конкурентен пазар на ипотечното кредитиране.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

В съвременния свят най-ценният и скъп ресурс е времето. Ние пестим времето на нашите клиенти, като сравняваме предложенията и условията на нашите партньори – банките. Добрата информираност и умелото сравнение осигуряват на бъдещия кредитополучател сигурност и добри ценови параметри по кредита. Предлагаме решение за всеки профил клиент, който получава адекватна експертна консултация от нас.

За да бъдем изцяло полезни и ефективни, ние от Финанс хелп, чрез нашите брокери на недвижими имоти, можем да сътрудничим на всеки наш клиент и при желание за покупко-продажба на недвижими имоти, както и при наемане и отдаване на имоти под наем.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Ние сме изключително мотивирани, развиващи се и можещи хора. Амбицирани сме да растем в посока пазарен дял, екип, да усъвършенстваме както нас, така и нашите клиенти. Една от основните ни цели е да поддържаме едно високо ниво на качество, което градим от начало на създаване на дружеството. Планираме да инвестираме в дигитализация на услугата и обучение и развитие на персонала. Целим през 2021 година да станем по-разпознаваеми.

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Ние предлагаме на нашите клиенти да решат и изберат възможно най-добрия кредит, измежду всички кредити и водещи търговски банки на пазара в България.

Какво предлагаме:

 • Ние ще бъдем с нашите клиенти през целия процес на кандидатстване за кредит, като започнем от консултирането за кредит, подаване на заявлението до момента на усвояване, както и при нужда след това, при това напълно безплатно.
 • Ние ще ги насочим към най-оптималния размер на кредита, който могат да получат и ще предоставим най-добрият и изгоден вариант.
 • Срещите ни ще бъдат в удобно за тях време и място.
 • Ние ще осигурим високо професионално съдействие при покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, като гарантираме максимална сигурност и спокойствие по време и след сключване на сделката.
 • Наша цел е да направим целия процес на кандидатстване за кредит, възможно най-лесен и достъпен за клиента.

 

Кредитните консултанти на Финанс хелп ще помагат, когато клиентите ни имате нужда от:

 • Получаване на кредит с цел покупка на жилище;
 • Финансиране на малък и среден бизнес;
 • Нужда от потребителски кредит;
 • Рефинансиране на съществуващи кредитни задължения с цел обединяване и намаляване на месечните разходи;
 • Сравняване на условията по настоящ кредит с актуалните оферти на пазара;
 • Предоставяне на информация относно необходимите документи – списък с документи в съответствие с изискванията на избраната банка, както и как да бъдат набавени.
 • Съдействие при внасяне на документите в избраната от Вас банка
 • Ако искате да спестите време, усилия и пари – ние сме Вашия партньор.

 

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

Вярваме, че в АКПБ  членуват лидерите в кредитното посредничество. Асоциацията е място, където получаваш сътрудничество от колеги и е място за споделяне на казуси, добри практики, новости и проблеми в областта.

АКПБ се стреми към налагане на принципи и високи стандарти на работа на кредитните посредници, популяризиране на услугите и ползите за клиентите, създаване на партньорства с други организации от бранша и активно участие в осъвременяването на нормативната база, свързана с регулирането на кредитните посредници.

За повече информация или заявка за консултация с нас, моля посетете нашия сайт: https://financehelpbg.com пишете ни на имейл: оffice@financehelpbg.com или се свържете с нас на тел.: 0895 599 236

Последвайте ни във Facebook § Instagram photos and videos