Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Правилата ни за работа са много ясни и устойчиви, не подлежат на корекции от краткотрайни и ежедневни обстоятелства

Интервю с Иво Димитров – Управител на ФинСити ООД

Ivo-Profile-PhotoПредставете накратко дейността на компанията.

ФинСити ООД е една от най-старите, една от първите компании за кредитно посредничество, съучредител на „съживената“ Асоциация на независимите регистрирани кредитни посредници, регистрирана под номер 06 в БНБ.

ФинСити предлага консултантски услуги в сферата на кредитирането на физически лица и оборотно и инвестиционно финансиране на малък и среден бизнес, с изявен фокус в ипотечното кредитиране.

 

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

Ипотечният кредит не е нещо, с което човек се сблъсква всеки ден, така че да натрупа личен опит. Не е нещо съвсем елементарно, позволяващо импровизация. От една страна не може да се очаква от клиентите, че имат времето, желанието и ресурса да се информират и да научат в детайл терминологията, целия процес и процедурите. От друга страна съществуват регистрирани в БНБ консултантски компании, които отговарят на приетите условия за ценз, организация и политики, и чиято услуга е напълно безплатна за крайния клиент. Остава тогава въпросът защо да не се консултираш? Първо – очевадно имаш нужда, второ – очевадно има и с кого, трето – не ти струва нищо.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Както споменахме по-горе ФинСити е една от първите компании – оцеляла е във финансовата криза 2008-2012г., преживяли сме драстични спадове и възходи в жилищното кредитиране и в пазара на недвижимите имоти като цяло. Всичко това се дължи на прозрачните ни правила на работа – много ясни и устойчиви, не подлежащи на корекции от краткотрайни и ежедневни обстоятелства. Ние сме компания, която държи на качеството, държи на името си и не прави компромиси с тях. Инвестираме значителни ресурси и време в технологии и в обучения, за да сме сигурни, че разполагаме с възможно най-надеждната информация и най-подготвените хора и най-чистите и професионални процеси.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

ФинСити е един от съучредителите на новата Асоциация на кредитните посредници и дълбоко вярва в ползите от членуването и от съществуването на асоциация, която да отстоява стандартите на професията и да отстоява правата на работещите тази професия пред трети страни.

 

Официален сайт: https://fincity.bg/

Адрес: София 1000, ул. Уилям Гладстон 25

Тел. за цялата страна: *3748

Блог: https://fincity.bg/video-i-blog/

Youtube: https://www.youtube.com/c/FinCity/