Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

С професионален кредитен посредник може само да спечелите!

Интервю с Красимира Тодорова – управител на фирма Иммокредо ЕООД

Представете накратко дейността на компанията.

Ние сме екип от опитни банкери с дългогодишен банков стаж. Предоставяме професионални консултации и безплатно кредитно посредничество при кандидатстване за банков кредит. Наши официални партньори са всички водещи банки в България.

Компанията Иммокредо е лицензирана от БНБ и е вписана в „Регистър на кредитните посредници“ (www.bnb.bg) с регистрационен номер BCI000036 съгласно „Закона за кредитите за недвижими имоти на потребителите“.

Управителят на Иммокредо ЕООД – г-жа Красимира Тодорова е дългогодишен банков мениджър и е заемала ръководни постове в подразделения на водещите европейски банки BNP-Paribas, HypoVereinsbank и Piraeus Bank. Носител е на приза на списание Business Lady за банков мениджмънт и управление на кредитния риск.

Защо е важно да се ползва кредитен консултант / посредник при отпускане на кредит?

Услугата „Кредитен консултант“ е нова за България, но набира все по-голяма скорост поради многобройните предимствата, които осигурява на потребителите. Сред по-важните от тях са:

 • Договаряме по-изгодни условия по кредита.

Банковите оферти, получени чрез Иммокредо обикновено са с по-изгодни условия от тези, които бихте получили ако лично попитате на гише в банка или през брокер на недвижими имоти. Иммокредо поставя банките в условия на конкуренция и постига най-изгодните условия за своя клиент.

 • Осигуряваме достъп до всички водещи банки в България.

Чрез Иммокредо имате достъп едновременно до повечето водещи банки и не ограничавате избора си само до една-две от тях, както би се случило ако си търсите кредит самостоятелно или чрез брокер на имоти.

 • Предлагаме най-подходящото решение.

Идентифицираме Вашите конкретни потребности и възможности за теглене на кредит и Ви насочваме към най-оптималното решение за финансиране на Вашите планове – без губене на време и „ходене по мъките“.

 • Анализираме разходите по кредита.

Посочваме Ви разходи, които не са очевидни на пръв поглед за човек, който не е запознат с банковата материя.

 • Сравняваме най-добрите банкови оферти и значително улесняваме избора на банка.

Банковите оферти са трудни за сравнение поради различната методология за изготвяне и терминология, но ние ще ги сравним за Вас на разбираем език, така че да сте в състояние да направите информиран избор.

 • Нашите клиенти получават специално внимание и лично отношение от банковите служители.

Ще Ви представим пред компетентен банков служител за подаване на документи за кредит, от когото ще получите внимание и лично отношение.

 • Обясняваме как да се попълнят и набавят необходимите документи.

Ще Ви трябват данъчна оценка, кадастрална схема, удостоверения за вещни тежести, данъчни задължения, семейно положение и др.

 • Съдействаме при изготвянето на пазарна оценка на имота.

Работим с одобрени от банките лицензирани оценители на недвижими имоти и ще Ви съдействаме при възлагането и изготвянето на пазарната оценка на имота. Това е съществен момент, тъй като размерът на кредита зависи и от това.

 • С нас нищо не губите, може само да спечелите!

Иммокредо има договори с банките в качеството си на лицензиран и необвързан кредитен посредник. Възнаграждението за нашия труд се изплаща от банките, след като изтеглите искания кредит. Ние инвестираме цялото си време, внимание, експертиза и лични контакти във Ваша полза. Нашата награда е да останете доволни и да ни препоръчате на своите близки, приятели, колеги.

 

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Иммокредо се позиционира в така наречения „upper segment”. Нашите клиенти са професионалисти на добри позиции във водещи фирми и държавни институции, с официални доходи и нетно месечно възнаграждение не по-ниско от 1500 лв.-2000 лв.

Работим само с лични препоръки, тъй като за нас е важно клиентите да са коректни платци, с безупречна кредитна история, които ще изпълняват ангажиментите си по кредита.

 

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Заедно с нашите клиенти и банките-партньори търсим отговора на два основни въпроса, от които зависи одобрението на кредита:

 1. Достатъчно платежоспособен ли е клиентът?
 • Обслужвал ли е редовно предходни свои кредити?
 • Доказаният му нетен месечен доход ще стигне ли, за да плаща всичките си месечни задължения и да живее нормално?
 • Разполага ли със спестявания, за да покрие поне 15-20% от цената на имота и разходите по прехвърлянето на собствеността?
 1. Какъв е имотът, който ще бъде ипотекиран?
 • Пазарната му оценка достатъчна ли е да покрие кредита ако се наложи имотът да бъде продаден?
 • Изряден ли е юридическият статут на имота – собственост, законност, тежести и др.

В слуай, че отговорът на всички тези въпроси е положителен, Иммокредо ще Ви съдейства да получите следните видове банково финансиране:

 • Предварително одобрение за ипотечен кредит според Вашите доходи и задължения;
 • Ипотечен кредит за покупка на готово жилище или на етап минимум акт 14;
 • Ипотечен кредит с цел инвестиция в недвижим имот;
 • Ипотечен кредит за ремонт, обзавеждане, покупка на нещо друго или т.н.;
 • Потребителски кредит над 20 000 лв. до макс. 70 000 лв.;
 • Рефинансиране на съществуващи кредитни задължения при по-добри условия;
 • Обединяване на кредити от различни банки при по-добри условия;
 • Фирмени кредити за оборотни средства или с инвестиционна цел;
 • Лизинг.

Как да се свържете с нас?

За повече информация или заявка за консултация с наш експерт, моля пишете ни на имейл: info@immocredo.bg или се свържете с нас на тел.: 0895 557 944

Посетете ни: Facebook страницата ни или на https://immocredo.bg/