Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Помагаме на клиентите да постигнат целите си, като намираме най-точните решения за тях.

Интервю с Мария Апостолова – управител на МС Корект Консулт ЕООД

Представете накратко дейността на компанията.

МС Корект Консулт ЕООД е необвързан кредитен посредник, регистриран в регистъра на БНБ през Март 2020 г., под No BCI000053, като реално развиваме дейността от месец Юни.  Дружеството е създадено от екип от висококвалифицирани и опитни специалисти в сферата на банковото дело, пазара на имоти и личните финанси. Към момента си партнираме с 8 от водещите банки в страната и две финансови институции.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

Смятам, че услугата на кредитните консултанти е безценна за клиентите. С кредитен консултант те спестяват време и пари.

Ползвайки услугата на необвързан регистриран кредитен посредник, потребителите получават безпристрастен анализ с висока експертиза на всички подходящи за тях оферти на банковия пазар. Не се налага да обикалят банките, да анализират сами офертите губейки безценно време и енергия.  Съдействаме им и при оформяне на документите необходими за кандидатстване. С нас те получават по- добри условия и специално отношение. Безспорно, в банките също има отлични професионалисти, но те познават условията само на  банката за която работят.Ние за разлика от тях, познаваме условията и продуктите на всички банки, с който работим и защитаваме интереса на клиентите.

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Като млада компания, работеща от година на пазара, имаме много и различни цели за бъдещото ни развитие. Няма да мога да обхвана всички, но бих могла да спомена основните:

 • На първо място стремежът ни е да умножаваме доволните си клиенти, за да заслужим техните препоръки.
 • Работим в посока за разширяване на партньорската мрежа, с цел да разширим възможностите за клиентите при избора им на Банка.
 • Постоянно сме в търсене на опитни и качествени експерти с цел разширяване на екипа.
 • На по- късен етап смятаме да открием офиси в поне още два областни града.
 • Имаме идеи и за разширяване на кръга от услуги за клиентите.
 • Не на последно място, стремежът ни е да работим за по-доброто разбиране и популяризиране услугите на кредитния посредник.

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Екипът ни работи с грижа за клиентите.

Като управител на дружеството имам една по-различна визия относно стандартите за обслужване на клиенти. На първо място поставям морала в отношенията с клиентите и възможността те да получат комплексна услуга с високо качество.Целта ни е да затворим кръга на обслужване от идеята за покупка на жилище до финализиране на сделката, а при необходимост сме на разположение и след това. Затова в екипа ни освен бивши банкови служители с висока експертиза има и опитни брокери, юрисконсулт, работим и с един от най-големите застрахователни брокери.

Относно  стила ни на работа накратко мога да споделя следното:

 • Започваме с опознавателна среща с потенциалните клиенти, на която проучваме потребностите им и анализираме профила им. Така установяваме дали и с какво можем да им бъдем полезни.
 • Анализираме платежоспособността на клиентите, кредитната им история и възможностите за самоучастие. Ако преценим, че клиентът отговаря за изискванията за кредитиране, преминаваме към следващите етапи на работа с него.
 • При положение, че вече е избрал имот продължаваме с анализ на обезпечението и структуриране на сделката. Ако е дошъл първо при нас за анализ на възможностите си за финансиране и не е избрал имот, го насочваме, ако желае към наш брокер който да се погрижи за търсенето на имот.
 • Ако съдействаме за потребителски кредит преминаваме направо към следващата стъпка.
 • Събираме индивидуални оферти от поне 4-5 банки. Анализираме ги обобщаваме информацията и я представяме на клиента.
 • След като той вече избере банката кредитор, му съдействаме с подготовка на документите за кандидатстване и сме с него до изповядване на сделката.
 • Погрижили сме се естествено и да получи няколко оферти за задължителната застраховка на имота.
 • Клиентите ни могат да разчитат на нас и при последващото обслужване на кредита. Винаги сме в готовност да им съдействаме за предоговаряне на условията по кредита. Аз лично съм и с голям опит в управлението на рискови експозиции, така че могат да разчитат на съвет и при временни неблагоприятни за тях моменти.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

Членството ни в Асоциацията на кредитните посредници в България е много важно за нас.  Като новосъздадена и развиваща се компания в сферата на кредитното посредничество, бихме искали още в самото начало да се заявим в подкрепа на лоялната конкуренция в бранша. Също така за нас е много важно да се разграничим от  нерегистрираните кредитни консултанти, които не притежават необходимият ценз и качества да упражняват тази професия. Убедени сме, че основната задача на една професионална организация е да защитава и подкрепя принципите за коректност във взаимоотношенията ни както с клиентите, така и с банките партньори.  Като член на Асоциацията, ще работим в посока за популяризиране на дейността на кредитните посредници и изграждане на високи стандарти на обслужване. Смятам, че станахме част от авторитетна организация с високи стандарти.

Можете да ни потърсите на:

Адрес: София, ул. Козлодуй 18, тел: 0887 43 86 46

E-mail: office@correct-consult.eu

Web: www.correct-consult.eu

https://www.facebook.com/mc.correct.consult