Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Ню Вижън – МС ООД: „Кредитният посредник е своеобразен мост между Банката и Клиента“

Димитър Петров
Интервю с Димитър Петров, Управител и Ръководител Отдел корпоративни клиенти на Ню Вижън – МС ООД

Представете накратко дейността на компанията.

Ню Вижън – МС ООД е с основна дейност кредитно посредничество и предоставяне на финансови консултации на физически и юридически лица. Помагаме на нашите клиенти при избора на подходящ банков продукт спрямо потребностите им, както и избираме най-добрата оферта заедно. Девизът ни е „Заедно за Вас“ и целим всеки клиент да знае, че има професионален екип зад гърба си при вземане на финансови решения.

Защо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

Използването на нашите услуги спестява на клиентите два ценни ресурси – време и пари. Срещата с нашите консултанти се осъществява в удобно за клиента време и в повечето случаи на избрана от него локация – два фактора, които са допълнителна предпоставка за свободен диалог и изграждане на доверие. Всичко това, съчетано с богатия опит на нашите консултанти, помага за постигането на основната ни цел – изборът на подходящ финансов продукт и подбора на най-добрата оферта за клиента.

В допълнение, кредитният посредник има много важна роля и в комуникацията Банка – Клиент. Нашите консултанти са с богат опит в сферата и са добре запознати с проблемите, които банковите служители срещат при комуникацията с клиенти в процеса на кредитиране. Кредитният посредник е своеобразен мост между Банката и Клиента. Клиентите рядко задават всички въпроси, които имат по офертите, като в повечето случаи това е от страх, че може да изглеждат некомпетентни пред банката.

Колегите в банките, от своя страна, не винаги успяват да обясняват в детайли предложенията, тъй като не получават конкретни въпроси, които притесняват клиентите. Това определено липсва при комуникацията с нашите консултанти, в резултат на което клиентът получава цялата информация и необходимите разяснения, от които има нужда. От другата страна, банковият служител се чувства спокоен при комуникация с нашите консултанти, тъй като няма нужда да избягва използваните в ежедневието си банкови и финансови термини в комуникацията с нас, а представянето им, по най-подходящия начин към клиента, е основна работа на посредника.

Не на последно място, консултацията е напълно безплатна за физическите лица. С консултантите на Ню Вижън – МС ООД до себе си, клиентът не се чувства “слабата” страна в преговорите с Банката, подготвен е какво може да очаква, както по отношение на лихвени нива, така и в етапите, през които ще премине разглеждането на кредита. Както каза наш доволен клиент, ние сме като Робин Худ в банковия свят – вземаме от банките и помагаме на хората. ☺

А най-ценното е, когато клиентът заплати за услугата ни с Усмивка и оценка на получената услуга. ☺ 

Каква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Компанията ни се развива успешно втора година. Имаме открити офиси в София, Кюстендил и Видин, като планираме и постигане на национално покритие в близките години. Ориентирани сме към дигитализация и възможност за предоставяне на различен спектър от услуги, насочени към по-голяма удовлетвореност и постигане на по-високо клиентско изживяване на нашите клиенти. 

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

Независимо от вида кредит (потребителски, ипотечен или бизнес кредит) анализираме клиентското търсене и възможностите, които предлагат различните банки, с които работим. Предоставяме на клиента подробни условия от всички банки, които имат възможност да го финансират. Анализираме с него положителните и отрицателните аспекти на всяко предложение, за да се спре на най-подходящото за него. Съдействаме и сме заедно с клиента при събирането на документи и комуникацията с избраната банка-кредитор до приключване на кредитния процес. След това предлагаме съдействие и за следпродажбеното обслужване в банката.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

За нас това е допълнителна възможност да работим в посока подобряване и популяризиране на бранша и услугите, които предлагаме. Членството в Асоциацията на кредитните посредници в България ни дава възможност, както за обмяна на опит и идеи с колегите, така и възможност пред нашите клиенти и партньори да затвърдим високите стандарти на работа и професионализъм, които споделяме всички членове на АКПБ. Всеки един от нас, кредитните посредници, поотделно е Силен, но заедно сме Непобедими.

За повече информация последвайте страницата ни във Facebook и посетете нашия сайт: www.newvision-mc.com