Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

„Използването на кредитен посредник по сделката спестява време и осигурява на клиентите цялостна консултация.“

Интервю с Веселин Василев , Димитър Пенков и Деница Кандиларова, съдружници във фирма Революшън кредит консулт.

Представете накратко дейността на компанията.

Ние сме трима млади и амбициозни специалисти в областта на кредитирането за физически лица. Създадохме фирмата, защото идеята и начина на работа на кредитния посредник, абсолютно съвпадат с разбиранията ни и визията ни за бъдещето на кредитирането. За съжаление  повечето хора имат ниска финансова култура като цяло, и това е предпоставка да не взимат най-добрите решения. За всяка стъпка в живота ни е важно да имаме информиран избор. Така сме и много по-удовлетворени и отговорни от постигнатото.

Водени от разбирането, че уважението към клиента е съвкупност от най-добрата оферта, необходимата информация и съвет, решихме да създадем Революшън кредит консулт. Името на компанията и слоганът ни говорят достатъчно – рЕволюция в кредитирането. Има нужда от израстване и еволюция на този пазар.
С течение на времето и нарастване на обемите започнахме да  разширяваме екипа си. В него всички консултанти са с богат опит в кредитирането на различни нива в банковата система.

РККЗащо е важно да се ползва консултант/посредник при отпускане на кредит?

Всеки е специалист в неговата област. Ако ние седнем на работните места на клиентите ни, най-вероятно ще объркаме доста неща и няма да се справим със задачите. Ако се разболеем, отиваме на лекар, ако ни се повреди колата, отиваме в сервиз. Така трябва да се научим да постъпваме и при взимането на кредит.

Лутането по банки за събиране на предложения за кредитиране, първо – губи време на хората и второ – обърква ги. Като съчетаем това и с някои неща, които се спестяват на клиента, тежките процедури по събиране на документи и сблъсък с държавни институции, тегленето на жилищен кредит може да стане едно не толкова приятно и леко изживяване.

Използването на кредитен посредник по сделката спестява време  и осигурява на клиентите цялостна консултация. Той им разяснява всички тънкости и детайли по договорите за кредит и им помага да изберат най-подходящия за тях.

Услугата е напълно безплатна за клиентите. Те извличат само ползи от нея, възползвайки се от опита на посредника и контактите му в банковата система.

Истината е, че всички числа от сравнителните анализи, които правим, имат своето обяснение и е важно то да бъде разтълкувано на клиентите.

На база на погледа върху цялата гама продукти на банките, посредникът прави анализ на разходите, на структурата и спецификата на сделката, и това къде тя би се реализирала най-гладко. И не на последно място – на клиентското изживяване в дадена банка.

РКККаква е визията на компанията и как мислите да се развива бизнесът Ви занапред?

Целите ни са амбициозни. Разбира се, стремежът ни е да растем и да ставаме все по-разпознаваеми. Много внимаваме количеството да не навреди на качеството, защото както и по-горе споменахме, именно на това дължим успеха си.

С много труд и упоритост, само за 3 години успяхме да се наредим до най-големите в бранша и това ни мотивира още повече.

Целите ни са да разширяваме с всяка изминала година партньорствата в бизнеса, да удвояваме портфейла си, доволните клиенти и екипа си!

Опишете в детайли как работите? Какви услуги предлагате?

РККНие сме с клиентите си от началото на търсенето на имот, до финализирането на сделката. Залагаме на качеството на услугата, като играем ролята на point-to-multipoint координатор на процесите в една сделка. Информацията от различните участници в нея влиза в една точка и илиза от една точка – при нас. Ние разпределяме към този, който трябва да свърши задачата – банка, брокер, клиент, нотариус, адвокат. Така избягваме „разваления телефон“ , винаги сме в течение на всички процеси и ги контролираме по-добре. Това води до спокойствие и предвидимост за всички страни, а това – до доволни клиенти и съответно до нови препоръки. Препоръките са и основен канал за продажби в нашата компания, затова за нас всеки клиент е важен, незаивисимо за какъв съвет и съдействие се обръща към нас.

Работата ни далеч не е само цифри и документи.  Нашите клиенти стават наши приятели. А най-удовлетворяващият момент е когато ги видиш усмихнати и знаеш, че си помогнал да минат през една от най-важните стъпки в живота им и да сбъднат една своя мечта.

Защо избрахте да членувате в АКПБ?

Не случайно избрахме да членуваме в асоциацията, тъй като споделяме една и съща визия за развитието на бранша и едни и същи ценности с колегите. А именно:

  • Да има високи стандарти за работата на кредитните посредници

Услугата става все по-популярна, но все още може да се каже, че не е наложена. Затова смятаме за изключително важно да се поддържа високо ниво. Това е отговорност както към самите нас и клиентите, така и към колегите!

  • Разбира се, популяризирането на услугата

Макар, да има колеги, които са от дълги години на пазара, едва след  приемане на ЗКНИП и регулациите, въведени с него, започнаха да се появяват повече фирми за кредитно посредничество. Делът на кредитите, отпуснати през такъв тип фирми, нарастват с всяка изминала година и очевидно успяваме да я наложим на пазара с общи усилия.

Макар и конкуренти на пазара, в ежедневието ние сме приятели. Мислим, че това е успешната формула.

За повече информация и/или заявка за безплатна консултация с наш експерт, моля посетете нашия сайт: https://rcc.bg/, пишете ни на имейл: Office@rcc.bg  или се свържете с нас на тел.: + 359 886 007 060.

Последвайте ни в: LinkedIn и Facebook