Асоциация на кредитните посредници в България
Асоциация на кредитните посредници в България

Кредитните консултанти – вашите финансови съветници

кредитни консултанти

Кредитните консултанти са експерти в областта на финансовия мениджмънт и могат да предоставят безценни насоки и подкрепа по време на целия процес на кандидатстване за кредит и погасяване. Те предоставят посредническо-консултантска дейност, която е напълно безплатна и в полза на клиента. 

Защо да ползвате услугите на кредитен консултант

Ето няколко причини, поради които ползването на услугите на кредитен консултант е полезно при кандидатстване за кредит от банка:

Експертна оценка

Професионалните кредитни консултанти могат да направят задълбочена оценка на финансовото ви състояние, включително на кредитната ви история, доходите и съществуващите дългове. Тази цялостна оценка им позволява да предоставят персонализирани съвети, съобразени с вашите конкретни нужди и цели.

Индивидуално решение

Благодарение на обширните си познания в областта на кредитирането, кредитните консултанти могат да ви помогнат да изберете най-подходящия вид заем и кредитор. 

Водене на преговори

Кредитните консултанти имат опита да преговарят с кредиторите от ваше име. Те могат да работят за осигуряване на благоприятни условия, включително по-ниски лихвени проценти, по-дълги периоди на погасяване и намалени такси. 

Подобряване на кредитния рейтинг

Поддържането или подобряването на кредитния ви рейтинг е от решаващо значение за осигуряването на по-добри условия по кредита. Кредитните консултанти могат да предложат стратегии за подобряване на кредитния ви профил – от оспорване на неточности в кредитния ви отчет до прилагане на навици, които оказват положително въздействие върху кредитния ви рейтинг.

Непрекъсната подкрепа 

Връзката с кредитен консултант не приключва с одобрението на кредита. Те предлагат постоянна подкрепа през целия процес на изплащане на кредита. Ако възникнат някакви проблеми, те могат да предоставят насоки и решения, за да се предотвратят по-нататъшни усложнения.

Спокойствие

Ползвайки услугите на кредитен консултант, вие печелите спокойствие, знаейки, че имате отдаден професионалист, който се грижи за вашето финансово благополучие. Техният експертен опит може да ви помогне да преодолеете потенциални препятствия и да продължите финансовото си пътуване по правилния път.

Как да изберете кредитен консултант

Тегленето на кредит може да бъде мощен финансов инструмент, когато се използва отговорно. За да направите информиран избор преди да кандидатствате за заем от банка, може да потърсите съдействие от фирма кредитен посредник. Кредитните консултанти могат да ви бъдат ценни съюзници в търсене на най-доброто решение за вас, а освен това, ще ви спестят време, пари и усилия. 

Важно е да знаете, че Българската народна банка поддържа Регистър на кредитните посредници, които извършват посредническо-консултантска дейност. Изискванията за регистрацията им са големи, дейността им регулира от банката, като периодично подават отчетна информация към институцията. 

Може да се доверите на регистрираните независими кредитни посредници, които членуват в Асоциация на кредитните посредници в България. Сдружението следи за спазване на нормативните изисквания относно дейността им и създава норми за етично поведение на пазара на кредитните консултации и посредничество. В АКПБ вече членуват 30 независими фирми кредитни посредници. Ако ви предстои да кандидатствате за кредит, може да направите консултация със специалист кредитен консултант от нашите надеждни членове, чиито контакти може да откриете на линка https://www.acib.bg/members/.